НОВИНИ

Напрежение пред "сараите": Полиция и активисти на ДПС пазят "Бояна" и Росенец

Полицаи влязоха в имота в София, но не обясниха какво се случва вътре

Иво Никодимов
от Иво Никодимов , Репортер: Елеана Цанова
23:07, 29.08.2024
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Активисти на ДПС и полиция се намират пред т. нар. "сараи на Доган" - жилищата в столичния квартал "Бояна" и в Росенец край Бургас. Все повече активисти и симпатизанти се събират пред имота в "Бояна", на място е и Джевдет Чакъров. Преди час на място пристигна и полиция.

Служителите на реда разговаряха около 40 минути с хората, влезли в сградата, а на излизане обясниха на активистите на ДПС, че няма как да им дадат информация какво се случва. Събралите се ще останат през цялата нощ, очаква се в София да пристигнат членове на ДПС от цялата страна.

Ахмед Доган към този момент се намира в Росенец. Още в следобедните часове там се появи полицейски патрул, който остава на пост и към този момент. Автомобили от цялата страна пристигнаха пред летните сараи около 21.00 ч тази вечер. Поддръжници и симпатизанти на Доган дойдоха от градове от цялата страна - Смолян, Кърджали, Варна, Ямбол и Сливен. На входа на резиденцията са се събрали множество близки до Ахмед Доган. По-рано те заявиха, че са тук, за да защитят своя лидер, като определиха влизането в имота в квартал "Бояна" като самоуправство. Те се притесняват за живота и здравето на лидера си.

"Получихме информация, че между 5 и 10 души са нахлули в жилището, където живее нашият почетен председател повече от 20 години и не знаем какво правят там, какво описват, какво са внесли и какво евентуално ще бъде изфабрикувани. задаваме си въпроса дали призивът на г-н Папазов не е направен под натиск. Тази вечер сме тук, за да защитим демокрацията и за да кажем, че България е европейска страна", обясни Севим Али, депутат от ДПС.

По-рано днес Данаил Папазов - бивш транспортен министър от правителството на Пламен Орешарски и доскорошен съдружник на Доган, разпространи съобщение до медиите, в което твърди, че чрез две свои дружества е собственик на имоти в парк "Росенец" край Бургас и в столичния квартал "Бояна". И съответно - почетният председател на ДПС следва веднага да ги напусне. Това действие се случва часове след като от пресцентъра на ДПС разпространиха видео, в което почетният председател на движението Ахмед Доган е краен в оценката си за действията на Делян Пеевски.

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експресна победа за Ига Швьонтек във втория кръг на Откритото първенство на САЩ
Експресна победа за Ига Швьонтек във втория кръг на Откритото първенство на САЩ
Анджелина Джоли е Мария Калас в биографичен филм за оперната дива
Анджелина Джоли е Мария Калас в биографичен филм за оперната дива