НОВИНИ

Синер или Поспишил: Кой ще стигне до първа титла в кариерта си?

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:28, 14.11.2020
Чете се за: 01:33 мин.
Тенис
синер поспишил стигне първа титла кариерта

Днес от 15 часа в зала "Арена Армеец" предстои да се изиграе финала на последния за годината турнир от сериите ATP 250.

Sofia Open 2020 предложи много изненади, но не може да се отрече, че двамата финалисти си заслужиха мястото в битката за трофея и днес следобед ще се опитат да стигнат до първа титла в кариерата си.

Яник Синер-италианският талант, за когото всички заговориха, когато стигна четвъртфиналите на Ролан Гарос. Успехите на 19-годишният тенисист обаче съвсем не са случайни. Той изгря на сцената преди година, достигайки два полуфинала в тура, а в края на сезона триумфира в Мастърса на новото поколение на домашна сцена в Милано.

Вчера пък тинейджърът Яник се превърна и в първия тенисист, роден през 2001-ва година, който се класира за финал на турнир от ATP.

В София Синер още веднъж демонстрира своите качества, записвайки четири победи, след всяка от които повишаваше нивото си на игра. Първата му жертва стана миналогодишния финалист, Мартон Фучович. Унгарецът направи всичко възможно, но в край на сметка отстъпи с 2:6, 4:6.

Във втория кръг, италианецът елиминира с 6:3, 6:4 щастливия губещ Марк-Андреа Хюслер, за да се стигне до страхотния двубой с Алкес Де Минор. Синер загуби първия сет, но след това демонстрира своя талант, за да стигне до пълен обрат, който му осигури място на трети полуфинал в ATP.

Там той се изправи срещу опитния левичар от Франция, Адриан Манарино. Тинейджърът изигра безупречно двубоя, като във важните моменти показа завидно хладнокръвия и след 6:4, 7:5 си гарантира място в големия финал.

В спора за трофея негов съперник ще бъде Вашек Поспишил. Канадецът, по подобие на Синер подобряваше играта си с всеки изминал мач и определено последните му три мача показаха, че Поспишил е явен претендент за титлата.

В първия си мач канадецът трябваше да премине през страхотна драма, елиминирайки щастливия-губещ Иля Марченко след тайбрек в третия сет.

След това обаче започна невероятната серия на Вашеки, който първо елиминира 4-ия поставен Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:4, а след това и поставения под номер 6, Джон Милман също в два сета.

На полуфиналите вчера Поспишил влезе пределно мотивиран в мача си срещу Ришар Гаске, но опитния французин измъкна първия сет след тайбрек. Канадецът обаче остана позитивен и даже повиши нивото си на игра, което доведе до пълен обрат, като впечатляващото беше, че Вашек загуби само два от последните 14 гейма.

Едно е сигурно: Новият шампион на Sofia Open завинаги ще запомни този турнир защото това ще бъде първа титла в кариерата му. Опитът е на страната на Вашек Поспишил, но младият Яник Синер изглежда много силен през цялата седмица в София.

Финалът на петото издание на Sofia Open започва в 15 часа!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Чарлз навършва 72 години
Принц Чарлз навършва 72 години
Аделина Радева разказва историята на мастиковите дървета от Хиос тази вечер в „Европейци“
Аделина Радева разказва историята на мастиковите дървета от Хиос тази вечер в „Европейци“