НОВИНИ

Сиприен Саразен: Парадоксално е, но работих 29 години, за да не се налага повече да мисля, докато карам

Френският скиор изпраща най-успешния си сезон в Световната купа, в който той спечели общо четири победи, а две от тях дойдоха в спусканията на легендарната писта "Щрайф" в австрийския зимен център Кицбюел

сиприен саразен парадоксално работих години налага повече мисля докато карам
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 28.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Френският алпиец Сиприен Саразен направо любопитно признание, че е имал нужда от 29 години преди да спре да му се налага да мисли, докато кара по време на състезание.

Роденият в Гап скиор, който дебютира в Световната купа през 2016 година, направи големия си пробив в престижната верига едва през настоящата кампания, в която той започна да участва скоростните дисциплини.

Това решение донесе на французина голям успех, тъй като той записа цели четири успеха - три в спускането и един в Супер-Г, като в крайна сметка Саразен остана на второ място в генералното класиране, отстъпвайки единствено на швейцареца Марко Одермат.

Безспорно двете най-големи победи на Сиприен дойдоха в двете поредни спускания в Кицбюел на легендарната писта "Щрайф", ставайки едва втория алпиец от Франция с подобно постижение след Люк Алфан, който триумфира в два поредни старта в австрийския зимен курорт през 1995 година.

"Поемам рискове, но оставам в моята зона на комфорт. Парадоксално е, но работих 29 години, за да не се налага повече да мисля. Тренирахме и усетих, че нещо се случва в най-стръмните участъци, нещо се бе освободило. Накрая намерих това, което ми трябва", заяви Саразен.

"В Кицбюел знаех откъде на мина, усещах страхотен баланс, всичко беше лесно. Имах чувството, че се нося над леда", каза още французинът.

Запитан дали силното му представяне през тази кампания вдига очакваният му за следващата зима, Сиприен Саразен заяви: "Никога не съм си поставял конкретни цели, винаги съм искал да изпитвам удоволствие. Когато това става, карам бързо".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив с 13% от юли
EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив с 13% от юли
Нови руски удари срещу Украйна
Нови руски удари срещу Украйна