НОВИНИ

Сираков ще разговаря в сряда със Стоилов, компания влиза в управата на Левски

Наско Сираков - Левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:31, 30.08.2021
Чете се за: 04:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков сподели, че в сряда (1 септември) му предстои нов разговор със Станимир Стоилов, за да го убеди да се завърне в клуба.

Той обясни на пресконференция, че предвижда бившият наставник на „сините“ да съвместява и длъжността на спортен директор, ако приеме предложението.

Собственикът на Левски обяви партньорството на клуба с компания за спортни залози, с която и до този момент тимът имаше споразумение. От „Palms Bet” обаче вече ще имат и представители в Надзорния съвет и Управителния съвет. От компанията ще подпомогнат предимно клуба, освен във финансов аспект, в маркетингово и рекламно отношение като създадат звена, а и ще поемат тяхната издръжка.

„Изключително съм благодарен за разширяването на партньорството, но и веднага трябва да кажа, че не трябва да се мисли, че с този договор ще потече златен дъжд или реки от пари. И в Надзорния съвет, и в Управителния съвет ще има представители на партньорите ни. Не става дума само за спонсорски договор, а за съвместна работа, която в краткосрочен и дългосрочен план ще донесе значителни финансови постъпления“, сподели Наско Сираков.

От компанията за спортни залози няма да придобиват акции на клуба.

„От една седмица знаете, че вече проведох разговор със Станимир Стоилов, на този етап той е единственият избор и единствената ни алтернатива. В сряда ще имаме разговор с Мъри, аз и Лъчо (Лъчезар Петров - изпълнителен директор на букмейкърската компания), за да го запознаем как ще бъде структуриран клубът за в бъдеще. Неговото огромно желание е да се завърне в родния си клуб и че ще започне една нова синя приказка“, каза още собственикът на клуба.

Наско Сираков коментира, че при предишния му разговор със Станимир Стоилов са се разбрали да мине Общото събрание на акционерите (31 август), да бъде подписан новият партньорски договор, а след това да разговарят отново за решението на треньора, дали ще се завърне на „Георги Аспарухов“.

„Мъри го вълнува да има поне минимална сигурност в клуба, каквато нямаше през миналата година. Не е ставало дума за пари, не са водени такива разговори. Обяснил съм му какво е моментното състояние на клуба, но съм му казал, че според мен до голяма степен той може да е детонаторът, в положителен смисъл, за избухване на синята бомба. В този момент повече трябва да се мисли как да се помогне на Левски“, допълни Сираков.

В последния двубой от първенството Левски беше воден от Тодор Симов, който пое временно задълженията на треньор след подадената от Живко Миланов оставка.

„Имаме нужда от човешки ресурс, на базата на това, че нямахме и финансов ресурс да имаме персонал, който да работи в тези направления. Доволен съм, че партньорите ни ще поемат различни направления – маркетинг, рекламата, спонсорството“, уточни още „синята“ легенда.

По време на пресконференцията Наско Сираков уточни, че все още се водят преговори и за нов постоянен изпълнителен директор на клуба. В момента тези задължения се изпълняват от Константин Баждеков.

„Имаме натрупани задължения към персонал, към треньори в школата и към футболистите, които ще се опитаме да изчистим. Чистим определени задължения, натрупваме други. С финансови цифри не искам да боравя сега, защото може да съм неточен и утре акционерите ще ги запознаем с тях. Ако се появи точният човек, съм готов да дам всичките си акции, не да ги продам. При мен са дошли за нула лева. Но ако се появи човек, трябва да даде достатъчен гарант за бъдещето на клуба“, каза още Наско Сираков.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е с най-евтин алкохол в Европа
България е с най-евтин алкохол в Европа
Премиерът Стефан Янев се срещна с австрийския посланик Андреа Вике
Премиерът Стефан Янев се срещна с австрийския посланик Андреа Вике