НОВИНИ

Сити разби Арсенал за място на 1/2 финалите за Купата на Лигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:44, 23.12.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
сити разби арсенал финалите купата лигата

"Гражданите" спечелиха с 1:4 при гостуването си в Лондон и се класираха за полуфиналите на надпреварата, която спечелиха през последните три сезона.

Габриел Жезус откри резултата още в 3-та минута, засичайки с глава центриране на Кевин Де Бройн отляво.

"Артиелристите" отговориха малко преди почивката със сходно попадение, като точен беше Александър Лаказат след асистенция на Габриел Мартинели.

При този резултат завърши и първото полувреме, но през второто играчите на Гуардиола взеха своето, вкарвайки три попадения.

Първо Рияд Марез изведе отново гостите напред в 54-та минута, отбелязвайки от пряк свободен удар не и без помощта на вратаря Рунар Рунарсон, който на практика допусна топката да изскочи от ръцете му и да влети право във вратата.

Само пет минути по-късно Фил Фодън бе изведен в отлична позиция от Фернандиньо и с удар над плонжа на Рунарсон направи резултата 3:1.

Крайното 1:4 оформи Аймерик Лапорт с глава в 73-та минута след подаване на Фодън.

В друг 1/4 финал от снощи тимът на Брентфорд изненада неприятно елитния Нюкасъл у дома, побеждавайки с 1:0. Единственото попадение за състава от Чемпиъншип отбеляза Джошуа да Силва в 66-та минута.

Тази вечер ще се изиграят и гругите 1/4 финали, като Стоук Сити приема Тотнъм Хотспър, докато в другата среща Евертън посреща на своя "Гуудисън Парк" Манчестър Юнайтед.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детското отделение в Русе получи дарение бактерицидни лампи
Детското отделение в Русе получи дарение бактерицидни лампи
Гуардиола: Уволнение на Артета ще бъде голяма грешка
Гуардиола: Уволнение на Артета ще бъде голяма грешка