НОВИНИ

Сити разпиля Тотнъм за 16-та поредна победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:31, 14.02.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Футбол
сити разпиля тотнъм поредна победа

"Гражданите" продлъжават да мачкат всичко наред в английската Висша Лига, като поредната жертва стана отборът на Тотнъм, който беше надигран с класическото 3:0.

Въпреки изразителния успех за Сити, лондончани бяха близо до откриването на резултата в началото, когато изстрел на капитана Хари Кейн се отби от напречната греда.

В 23-та минута обаче Пиер-Емил Хойберг повали Илкай Гюндоган в наказателното поле и това означаваше дузпа за домакините. Зад топката застана Родри и испанецът беше точен за 1:0.

До почивката, играчите на Пеп Гуардиола стигнаха и вотри гол, чийто автор стана Гюндан, възползвайки се от асистенция на Рахиим Стърлинг. Любопинтото е, че двата гола за манчестърци дойдоха с първите им два точни удара в срещата.

В 66-та минута, отново Гюндоган, оформи крайното 3:0 след подаване на вратаря Едерсон Мораес.

До края домакините можеха да стигнат и до по-изразителен успех, но Стърлинг и Бернардо пропуснаха. На другата врата пък Едерсон направи единственото си спасяване за целия двубой след изстрел на Гарет Бейл.

Това бе шеста поредна домакинска победа за Сити без допуснат гол – изравнен рекорд на тима от далечната 1902 година. Освен това съставът спечели 16-и пореден мач във всички турнири и уверено крачи към трета титла на Висшата лига в последните четири сезона.

"Гражданите" водят с актив от 53 точки, седем повече от втория Лестър, като "лисиците" са и с мач повече. Тотнъм са 8-ми с 36 пункта, с четири по-малко от 4-ия Ливърпул.

В следващия кръг Сити ще гостува на Арсенал, докато за "шпорите" предстои лондонско дерби при визитата им на Уест Хям Юнайтед.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев коментира думите на премиера за скандала със сина му
Румен Радев коментира думите на премиера за скандала със сина му
8-километрова опашка на "Кулата - Промахон" заради забраната за преминаване
8-километрова опашка на "Кулата - Промахон" заради забраната за преминаване