НОВИНИ

Скандал в НС заради отсъствието на премиера от блицконтрола

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:24, 01.04.2022
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Къде е премиерът Кирил Петков - този въпрос задаваше днес опозицията в парламента след като министър-председателят не се яви на блицконтрола.

Очакван, но недочакан - премиерът Кирил Петков не се яви на редовния блицконтрол поради неотложен ангажимент. Опозицията се разгневи.

Аз разбирам, че може би премиера смята, че днес е професионалния му празник, тъй като е деня на шегата и лъжата и има право да празнува, но щяхме да го отпразнуваме заедно. Даже аз за днес си купих връзка "Байдънка". Президентът Байдън обича да носи точно такива връзки и не излъгах, че ми я е подарил, а съм си я купил в тази чест, заяви Йордан Цонев - депутат от ПГ на ДПС.

Искам да изразя дълбокото си възмущение от това скриване днес и смятам, че не прави чест на българското правителство и на българския министър-председател, каза Костадин Костадинов - председател на "Възраждане".

Господин Кирил Петков искаше да уплаши с ареста на Бойко Борисов нас. Оказа се, че той се е уплашил и не можем да го видим от тогава, каза Тома Биков - депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

БСП припомниха миналото на ГЕРБ.

Не мога да разбера каква трагедия се разиграва, когато вашият министър-председател господин Борисов в продължение на 4 години никой не можеше да го докара тук в тази зала, за да отговаря на каквито и да е въпроси, каза Борислав Гуцанов - депутат от ПГ на БСП.

Снимка на премиера Петков в София, публикувана в новинарски сайтове, предизвика опозицията да го поканят отново в парламента.

Той се разхожда пеша. Но очевидно той има възможност да дойде в парламента, каза Десислава Атанасова - председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тук не е ясно от кога е снимката, заяви Атанас Атанасов - председателстващ заседанието.

Свърши ли му мъжеството? От какво се страхува този страхливец, попита риторично Хамид Хамид - депутат от ПГ на ДПС.

Без да използваме такива обръщения! Аз пък за ваша най-голяма изненада се свързах обаче. Да! А и не е в София обаче. Наистина. На българо-турската граница е. Пише го в самото съобщение, обясни Никола Минчев - председател на НС.

В крайна сметка - депутатите ще могат да питам премиера следващата седмица, след като парламентарният шеф пое ангажимента да насрочи нов блицконтрол за отсъстващите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Враца продължава разчистването на щетите от ураганния вятър
Във Враца продължава разчистването на щетите от ураганния вятър
Започва пролетното почистване в София
Започва пролетното почистване в София