НОВИНИ

Скуадрата се оказа твърде силна за България на Евроволей 2021

bnt avatar logo
от Димитър Русев
19:20, 06.09.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
скуадрата оказа твърде силна българия евроволей 2021
Снимка: БФВ
Слушай новината

Мъжкият национален отбор на България загуби от Италия с 1:3 (19:25, 18:25, 25:17) в мач от третия кръг в Група В на Европейското първенство по волейбол за мъже в Чехия. За „лъвовете“ това бе първо поражение в шампионата. Тимът на Силвано Пранди успя да спечели само един гейм, а в останалите оказа слаба съпротива и Скуадрата без много усилия завоюва победата.

В първите два гейма нашите играха ролята на догонващи, като не успяха да се противопоставят. Отборът ни започна добре и диктува играта до 7:5. В този момент Италия отбеляза 4 поредни точки и на свой ред поведе с 9:7. До края „адзурите“ не изпуснаха водачеството и затвориха първия гейм с разлика - 25:19.

По-успешно за националите ни започна втората част и те бяха равностойни до 13:13. Отново, както на старта обаче, съперникът не позволи ситуацията да се запази. Италианците се откъснаха с 15:13, увеличиха преднината си и приключиха гейма с разлика.

Притиснати до стената, „лъвовете“ най-накрая показаха своите възможности. Българите се разиграха и започнаха трета част с ударното 10:3. Това смути италианците и те започнаха да грешат. Възходът на волейболистите ни се запази, докато опонентът не излезе от кризисната ситуация. България спечели гейма с превъзходство и се върна в мача.

За съжаление проблясъкът за българите бе моментен, а волейболистите ни не успяха да го оползотворят. В четвъртата част се разигра същата ситуация от предходния гейм, но с обратен знак. Тимът ни изпита трудности в посрещане, а „адзурите“ си върнаха увереността и засилиха сервиса. Те притиснаха нашите и поведоха с 11:3. Пранди потърси смени, а в посрещане се появиха Аспарух Аспарухов и Гордан Люцканов. Разликата бе непосилна за националите ни. Италия отново наложи волята си и се поздрави с крайната победа само с един загубен гейм.

Италианците продължават напред без загуба и като едноличен лидер с 9 точки. България остава на второ място с 5 точки.

Утре от 17.00 часа е следващият мач на българския отбор срещу отборът на Словения, който по-късно днес играе с Беларус. До момента словенците са с баланс от победа и загуба.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За пръв път от 10 години: Започва преброяване на населението
За пръв път от 10 години: Започва преброяване на населението
Румен Радев: Време е да излекуваме всички наши комплекси за тази политическа обреченост (Обзор)
Румен Радев: Време е да излекуваме всички наши комплекси за тази политическа обреченост (Обзор)