НОВИНИ

Слаби валежи от дъжд и сняг в Централна и Източна България

bnt avatar logo
от БНТ
21:23, 20.12.2020
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно и мъгливо ще е времето в близките дни, но в навечерието на Коледните празници се очаква затопляне, което обаче ще е временно.

През нощта времето ще се задържи все така с облаци и мъгли. Възможни са и слаби валежи. Минималните температури ще са от минус 1° до 4°, в София - около 1°.

Утре над Югозападна България около и след обяд ще настъпи временно подобрение на видимостта. Ще има слаби превалявания от дъжд, на повече места в Източна България, а в североизточните райони дъждът ще се примесва със сняг. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони със слаб североизточен вятър. Максималните температури ще останат без съществена промяна - в интервала от 3° до 8°.

В планините ще е предимно облачно, като в следобедните часове ще има и временни намаления на облачността. На отделни места ще има слаби валежи от сняг.

Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, с който ще прониква по-студен въздух и който ще понижи температурите.

А сега към времето в Европа - над по-голямата част от Континента ще бъде облачно. Значителни валежи от дъжд ще има на Британските острови, Бенелюкс, Франция, както и в северните райони на Пиренейския полуостров. В района около Урал валежите ще са от сняг, а в централните райони от Европейска Русия ще вали дъжд и ще се образуват поледици. Почти без валежи ще е в страните от Централна Европа.

На Балканите ще бъде предимно облачно. Валежи от дъжд ще има по Адриатическото крайбрежие и на места в Гърция. Над останалата част от полуострова ще е почти без валежи.

У нас и във вторник времето ще се задържи без съществена промяна - предимно облачно и мъгливо. В сряда облачността ще се разкъса, в отделни райони и ще намалее, но преди обяд на изолирани места в Северна България е възможно да превали. Дневните температури слабо ще се повишат. А в четвъртък и петък затоплянето ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лондон е в пълен транспортен вакуум
Лондон е в пълен транспортен вакуум
Забранява се влизането у нас на пристигащи от Великобритания и Северна Ирландия
Забранява се влизането у нас на пристигащи от Великобритания и Северна Ирландия