НОВИНИ

Слабо захлаждане през почивните дни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 30.06.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

Пореден ден с горещо време в почти цялата страна предстои с максимални температури между 31° и 36°, само по Черноморието - от 27° до 30°. Ще преобладава слънчево време, а вятърът ще бъде слаб, с посока от изток-североизток.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, а утре отново ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб североизточен вятър.

В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна в планинските и североизточните райони от страната, където на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури още ще се повишат и ще са между 33° и 38°.

С повишението на температурите се увеличават и районите с най-високата степен на риск от възникване на пожари, екстремален, областите в червен цвят на картата.

Слънчево ще бъде утре и по Черноморието, с повече облаци главно по северното крайбрежие, където на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми.

Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 31°, температурата на морската вода е 23 - 25°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините също ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност в следобедните часове, когато на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще са между 19° и 30°.

Слънчево и горещо време се очаква утре и в много райони от Европа, включително и на Балканите. С валежи и гръмотевици ще бъде в страните от Централна Европа. Много по-хладно от обичайното ще остане във Франция и на Британските острови.

У нас през почивните дни времето ще бъде предимно слънчево, но ще има и следобедни превалявания, на повече места в събота в западната половина от страната, където са възможни локални интензивни явления и градушки. Дневните температури слабо и временно ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗ изготви препоръки към хора със съмнения за маймунска шарка
МЗ изготви препоръки към хора със съмнения за маймунска шарка
Демонстрации на командосите на летище "Чешнегирово"
Демонстрации на командосите на летище "Чешнегирово"