НОВИНИ

Слънце на северозапад, с валежи на югоизток в следобедните часове

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 02.01.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Със слаби валежи от дъжд започна днешният втори януари. В момента превалява все още главно в югоизточната половина от страната, а от северозапад облачността вече намалява. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 7° и 12°, в комбинация със слаб до умерен западен вятър, който вечерта ще се ориентира от югозапад.

През нощта вятърът ще отслабне, а на места ще стихне и в много райони ще се образуват мъгли. Минималните температури утре ще са между 0° и 5°, в София - около 0°, а максималните между 9° и 14°, малко по-ниски в Горнотракийската низина, където мъглата ще бъде трайна. Главно в следобедните часове ще има райони със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Северна и Източна България - до умерен вятър от запад-югозапад.

И по Черноморието ще бъде облачно, а в часовете преди обяд по южното крайбрежие ще има мъгли. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, в северните райони - 3.

Акцент във времето в планините ще бъде вятърът - силен, по билата - временно бурен, с посока от северозапад. Ще има и валежи, предимно слаби, като границата между дъжд и сняг ще се повиши до около 2000 метра.

Утре ще вали и на Балканите, главно в западните райони. Ще продължат валежите, на места интензивни, на Британските острови, във Франция, Германия, Полша. Екстремно студено ще остане в Североизточна Европа, с максимални температури под минус 15°.

У нас, и в близките дни ще остане по-топло от обичайното, но в неделя ще започне застудяване, което ще продължи и през новата седмица. Ще има превалявания, с най-малка вероятност в петък и събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кори Гоф стартира новата година с успех в Окланд, Ема Радукану се завърна на корта с победа
Кори Гоф стартира новата година с успех в Окланд, Ема Радукану се завърна на корта с победа
След близо година отсъствие - Рафа Надал се завърна в игра и надви Доминик Тийм в Бризбейн
След близо година отсъствие - Рафа Надал се завърна в игра и надви Доминик Тийм в Бризбейн