НОВИНИ

След репортаж на БНТ: Ремонтираха апартамента на семейство от Пловдив, унищожен при пожар

Доброволческата акция в помощ на младото семейство продължава

bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 02.01.2024
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава доброволческата акция в помощ на младо семейство от Пловдив, чийто дом беше унищожен след пожар. С каузата се ангажираха мнозина и след репортажа по БНТ голяма част от апартамента е ремонтиран, а съпрузите с двете малки деца вече ползват някои стаи. Нуждата от помощ остава, но дарителските жестове и подкрепа ще се помнят с благодарност от младото семейство.

По-малко от два месеца след опустошителния пожар, разразил се в дома на младото семейство Абанасови, апартаментът им вече е различен.

Красимир Лишев, майстор: "Целият апартамент беше опожарен и опушен. Със специални грундове и преди това се изчисти, колкото успяхме от изгорялото, след което се положи мрежа, шпакловка, боя, подменени са дограмата, интериорните врати също са подменени, долу паркета частично сме подменили и инсталацията. Направихме каквото можахме по силите си, за да може младото семейство да посрещне празниците."

Младата майка е трогната от подкрепата, получена от непознати хора.

Борислава Абанасова: "Наистина се радвам много на всички хора, които помогнаха и не знам как да им опиша благодарност за всичко това, което направиха."

До дни семейството ще получи 3000 лева от общинския бюджет.

"Ще се свържем с майката и ще бъде предоставена помощта, която е гласувана в Общинския съвет. Работим, помагаме им с каквото има нужда, ще продължим да им помагаме, ако имат нужда", каза Атанас Кунчев, кмет на район "Южен".

Този месец Борислава започва работа в завод край Пловдив, а за малките деца вкъщи ще се грижи таткото. Младата жена има талант, който влага в любимо занимание:

"Много обичам да рисувам бижута. Оставям децата на мъжа ми и аз рисувам. От лошите неща, които понякога ми се случват, това ме измъква и ме успокоява, вдъхновява ме, стимулира ме."

Доброволческата организация, ангажирана с ремонта на жилището, апелира към всеки, който може да помогне за подмяната на изгорелите електроуреди в дома на семейството.

Репортаж: Росица Колева, Антон Марчев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U20 започна подготовка за европейската квалификация в Румъния
България U20 започна подготовка за европейската квалификация в Румъния
Засилен е трафикът по всички пътища в Югозападна България
Засилен е трафикът по всички пътища в Югозападна България