НОВИНИ

Слънце на запад, валежи и гръмотевици на изток следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 07.07.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове над западната половина от страната ще преобладава слънчево време с вероятност за превалявания само на отделни места, главно в планинските райони. В източната половина ще има почти повсеместни валежи и гръмотевични бури, както и локални градушки. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

И през нощта на отделни места в страната ще продължи да превалява. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър.

Утре, вятърът ще се ориентира от североизток. Ще бъде умерен, а максималните температури - между 25° и 30°. През първата половина на деня ще превалява главно в Северна България, а около и след обяд валежи, на места значителни и придружени от гръмотевици и локални градушки, се очакват в Западна България.

По Черноморието утре ще е предимно слънчево, с превалявания главно по северното крайбрежие. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в масивите от Западна България,ще има валежи, придружени и от гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър.

Валежи и гръмотевици ще има утре и в страните от Източна Европа. Значителни количества се очакват в най-южните райони от Апенините, както и в западната половина от Балканите, където понижението на температурите ще продължи.

У нас, в събота ще бъде ветровито, с максимални температури от около 20° в западните до 29 - 30° в източните райони. Очакват се почти повсеместни валежи, в отделни райони временно интензивни, значителни по количество и придружени от гръмотевични бури. На много места в страната ще вали и в неделя, но през новата седмица вероятността за валежи намалява.

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламена Чакърова завоюва бронз в скока на дължина на Европейското първенство по лека атлетика до 18 години
Пламена Чакърова завоюва бронз в скока на дължина на Европейското първенство по лека атлетика до 18 години
Георги Семерджиев е бил в обкръжението на Христофорос Аманатидис - Таки
Георги Семерджиев е бил в обкръжението на Христофорос Аманатидис - Таки