НОВИНИ

Слънчева, но студена неделя

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:35, 21.01.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Днес сутринта на отделни места в Рило-Родопската област все още ще превалява слаб сняг, но до обяд облачността и там ще се разкъса и ще намалее и над по-голямата част от страната през деня ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са между минус 1° и 6°, в София - около минус 1°.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. По-значителна ще е облачността в сутрешните часове по южното крайбрежие. Ще духа умерен, в южните райони – временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е между 5° и 9°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала.

В сутрешните часове над планините от Южна България облачността все още ще е значителна, на отделни места с превалявания от сняг. Около и след обяд в повечето райони ще се установи предимно слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра - около минус 2°, на 2000 метра - около минус 9°.

В понеделник и вторник минималните температури ще останат отрицателни, но максималните бавно ще започнат да се повишават. През първия ден ще бъде слънчево, но през втория ще има райони със слаб сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израелската армия обяви, че е открила следи от заложници в тунел в ивицата Газа
Израелската армия обяви, че е открила следи от заложници в тунел в ивицата Газа
След ударите в Дамаск: Иран обвини Израел и обеща да отговори
След ударите в Дамаск: Иран обвини Израел и обеща да отговори