НОВИНИ

Пожар горя в къща в Стария Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Няма пострадали хора при инцидента

bnt avatar logo
от БНТ
20:32, 20.01.2024 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Пожар горя в къща в подножието на Стария град в Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден малко след 18.30 ч. тази вечер. Четири екипа на пловдивската пожарна гасиха пламъците в Пампоровата къща, която е паметник на културата. Огънят вече е потушен.

Засегната е част от покривната конструкция. Щети по фасадата на къщата няма. Сградата се използваше като гримьорна на Пловдивската опера по време на концертите на трупата на Античния театър в града. Този сезон обаче е необитаема. Разследването за причините за пожара продължава.

На място остават да дежурят два екипа на пожарната, тъй като сградата е в съседство с други емблематични паметници на културата и Пловдивската митрополия, съобщиха противопожарната дирекция в града. На място дойдоха кметът на Пловдив Костадин Димитров и директорът на институт “Старинен Пловдив” доц. Елена Кантарева.

снимки: Галена Паскова

"Сигналът е получен около 18.30 часа за дим от покрив на Пампоровата къща на ул. "Цар Ивайло" 2, когато пристигат колегите ги посреща дежурния, който е от охраната, осигурен им е достъп, заварват да гори част от покривното пространство и е започнало разпространение в една от стаите на къщата и санитарен възел. Четири екипа са изпратени, много бързо са се справили колегите", обясни Васил Димов - Първа пожарна служба - Пловдив.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok ж

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще поскъпнат ли новите имоти и какви са плюсовете на енергийно ефективните жилища?
Ще поскъпнат ли новите имоти и какви са плюсовете на енергийно ефективните жилища?
Щефан Крафт изведе Австрия до победа в отборните ски скокове в Закопане
Щефан Крафт изведе Австрия до победа в отборните ски скокове в Закопане