НОВИНИ

Слънчево до края на деня, очаква ни по-топла неделя

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 18.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

С превалявания от сняг на места започна съботният ден, образува се и тънка снежна покривка – в Разград към момента е 4 см, в Хасково 3. И в близките часове в Предбалкана и планинските райони ще продължи да превалява. В Източна България и по долината на Струма ще е ветровито. Максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса.

Утре времето ще е предимно слънчево. Рано сутринта температурите ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните ще бъдат между 3° и 8°. След обяд от север облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад.

В планините преди обяд на места ще превалява слаб сняг, но след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще се задържи ветровито със силен вятър от север-северозапад. Температурите в курортите ще са от минус 4 до минус 1 градус.

В Европа над западните райони ще е предимно слънчево. Над Германия и средноевропейските страни облачността ще е значителна и на места ще превалява слаб дъжд, а над Северна и Източна Европа ще има валежи от сняг.

На Балканите температурите ще се задържат по-ниски от обичайните. Над западните и южните райони ще има значителни намаления на облачността, на места до предимно слънчево.

В началото на новата седмица времето у нас ще остане ветровито. В понеделник в Дунавската равнина и Източна България ще има слаби валежи от дъжд, а в североизточните райони и планините – от сняг.

Във вторник още ще застудее. В сряда сутринта ще е доста студено, до минус 10°, а дневните температури в по-голямата част от страната ще са близки до 0°. В четвъртък ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диана Петкова се класира на полуфиналите на 100 м съчетано плуване
Диана Петкова се класира на полуфиналите на 100 м съчетано плуване
Отборите от Висшата лига ще обсъдят кризата с коронавирус в понеделник
Отборите от Висшата лига ще обсъдят кризата с коронавирус в понеделник