НОВИНИ

Слънчево и горещо днес, код жълто за валежи утре

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 05.07.2022
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

И днес в почти цялата страна, с изключение на морския бряг, ще бъде горещо с максимални температури между 31° и 36°. Следобедни превалявания и гръмотевици ще има отново главно в Западна България. В източните райони ще духа умерен вятър с посока от изток-югоизток.

През нощта все още над по-голямата част от страната ще бъде ясно и тихо. Временни увеличения на облачността ще има над западните райони.

Още от сутринта обаче, първо над Западна България, а след обяд и над централната част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Над Източна България ще се задържи предимно слънчево, с умерен югоизточен вятър. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и температурите там ще се понижат с от 5 до 7°. Максималните стойности ще бъдат от 26° в западните райони до 36° в източните.

По Черноморието утре ще се задържи слънчево. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 28° до 30°. Температурата на морската вода е от 24° до 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините в Западна и Централна България още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър, който до вечерта ще се усили и температурите и там ще се понижат.

Слънчево ще бъде утре в западната половина от Европа, с изключение на североизточната част от Испания, където ще има значителни валежи. Валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици ще има в много райони в Източна Европа, включително и на Балканите.

У нас в четвъртък валежи и гръмотевични бури ще има на повече места в източната половина от страната, в петък – отново в Западна България, а през нощта срещу събота и в събота – в много райони в цялата страна. Ще има условия и за градушки. Ще вали и в неделя, но вече на по-малко места. Температурите ще се понижат, по-съществено в Западна България.

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ оповести раздялата с Почетино и представи Галтие
ПСЖ оповести раздялата с Почетино и представи Галтие
Везенков ще участва в тренировъчен камп в Ботевград
Везенков ще участва в тренировъчен камп в Ботевград