НОВИНИ

Слънчево и горещо в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 02.08.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Новата седмица започва с екстремно горещо време, области с код червено за температури над 41° и оранжев код в останалата част от страната за стойности от 38° до 41°, а по Черноморието от 31° до 35°.

В следобедните часове ще бъде слънчево. Само в планините ще се развие незначителна купеста облачност. Ще духа умерен западен вятър.

Утре ще духа умерен северозападен вятър и северната половина от страната дневните температури относително ще се понижат, но ще остане опасно горещо. Максималните температури ще са от 34 - 36° в северозападните райони от страната до 40° на места в Южна България.

Ще бъде слънчево. След обяд на места, главно в планинските райони, ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, локално интензивни валежи, на места и гръмотевици. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток.

На морския бряг ще преобладава слънчево време, след обяд ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са около 31 - 35°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Слънчево време и в планините. След обяд ще има незначителна купеста облачност. Ще бъде много ветровито, ще духа силен западен вятър. Максималните температури в курортите от 27° на Алеко до 37° в Банско.

В сряда и в Южна България температурите ще се понижат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 32° и 37°. Ще бъде предимно слънчево, на отделни места главно в планините е възможно да превали.

В четвъртък температурите отново временно ще се повишат, а след обяд на места в Западна България ще превали и прегърми.

В петък, с усилване на вятъра, ще нахлуе относително по-хладен въздух. На места ще има превалявания, придружени и от гръмотевични бури. Вероятността за валежи в събота вече е много малка, но ще бъде ветровито.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 300 са жертвите на наводненията в Китай
Над 300 са жертвите на наводненията в Китай
Джасмин Камачо-Куин осигури втори златен олимпийски медал в историята на Пуерто Рико
Джасмин Камачо-Куин осигури втори златен олимпийски медал в историята на Пуерто Рико