НОВИНИ

Слънчево и горещо време днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:04, 04.06.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд главно над планинските райони в западната половина от страната ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. В източните части ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°.

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е между 22° и 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от западната половина от страната ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. По билата ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 23°, на 2000 м - около 14°.

В неделя денят ще започне със слънце, но след обяд на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В началото на новата седмица температурите ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°. Ще бъде слънчево, но с по-голяма вероятност за следобедни валежи и гръмотевици, в отделни райони и интензивни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение със сила 4.7 по Рихтер в Турция
Земетресение със сила 4.7 по Рихтер в Турция
Победи за Нидерландия и Дания в Лигата на наците
Победи за Нидерландия и Дания в Лигата на наците