НОВИНИ

Слънчево и много горещо - над 40° и през новата седмица

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 16.07.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Въпреки слабото захлаждане, и днес ще се задържи опасно горещо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София - около 34°.

Ще остане предимно слънчево, с повече облаци в планинските райони от Западна България и на изолирани места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до умерен източен вятър.

В повечето райони температурите дори и през нощта ще се задържат над 20°. Код жълто за максимални стойности между 34° и 39° е в сила утре вече в цялата страна. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността отново в планинските райони от Западна България. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток.

Слънчево ще се задържи времето по Черноморието, в комбинация със слаб до умерен вятър с посока от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 25 - 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове в масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 21° до 27°, в Банско - 33°.

Не само у нас, слънчево и необичайно горещо за периода ще бъде и навсякъде на Балканите. И там след обяд на места ще се развие купеста облачност, но ще е почти без валежи.

Без съществена промяна ще се задържи времето и през новата седмица - слънчево и много горещо. Максималните температури ще са между 35° и 40°, в края на седмицата на отделни места и ще надхвърлят 40°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вили Лилков потвърди, че се кандидатира за кмет на София
Вили Лилков потвърди, че се кандидатира за кмет на София
Повече катастрофи през лятото отчитат от МВР - за какво да внимаваме, когато сме зад волана
Повече катастрофи през лятото отчитат от МВР - за какво да внимаваме, когато сме зад волана