НОВИНИ

Слънчево и по-малко ветровито през втората половина на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 27.10.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове видимостта ще продължи да се подобрява и много райони ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне, но ще остане с посока от изток-североизток. Максималните температури ще са между 11° и 17°.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и тихо, но до сутринта на много места в низините, котловините и около водните басейни ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са от минус 3° на места в Западна България до около 9° по Черноморието.

Максималните температури ще са между 11° и 16°, по-ниски в районите с трайна мъгла, но в по-голямата част от страната и утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще има временни намаления на облачността, в много райони до предимно слънчево. Облачно ще се задържи над крайните южни части, където са възможни и ръмежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

В планините ще бъде слънчево. Преди обяд на места в долините ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще се повишат още, в сравнение с вчера и ще са между 8 и 13 градуса.

И на Балканския полуостров ще е предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли, а а в Южна Гърция ще бъде и много ветровито.

Слънчево ще е и в по-голямата част от Европа, която е под влиянието на обширен антициклон. Валежи ще има за пореден ден на Британските острови, на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия.

У нас в близките дни максималните температури ще останат без промяна, а минималните слабо ще се повишат. В нощните и сутрешни часове на много места ще има мъгли или ниска облачност, но в по-голямата част от страната през деня ще преобладава слънчево време. Слънчево ще бъде в планините и планинските райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж за извършена телефонна измама на територията на Гърция
Задържаха мъж за извършена телефонна измама на територията на Гърция
Кирил Петков след решението на КС: Поемам пълна отговорност за стореното от мен
Кирил Петков след решението на КС: Поемам пълна отговорност за стореното от мен