НОВИНИ

Слънчево и по-топло време във вторник

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 07.10.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Почти повсеместни валежи имаше през почивните дни, придружени в много райони от временно усилване на вятъра и гръмотевична дейност. На картите се виждат падналите в събота и неделя мълнии по часове, най-много през последното денонощие в източните райони и по Черноморието.

По най-високите планински части отново преваля сняг, а измерените в станциите сумарни количества са около 30 - 40 литра на кв. метър, в София - 21 литра на кв. метър.

Днес в цялата страна ще бъде слънчево с максимални температури от 20° до 25°, в София - около 20°. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от запад, на морския бряг, където също ще бъде слънчево, от запад-северозапад.

През нощта вятърът ще отслабне. Ще бъде безоблачно и минималните температури утре в повечето райони ще бъдат по-ниски, в сравнение с днес, между 5° и 10°, в София - около 5°, в Източна България и по Черноморието - около 11 - 12°.

В сутрешните часове на места видимостта ще бъде намалена, но през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър и за разлика от минималните, максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 24°, по Черноморието, където също ще духа слаб южен вятър, от 21° до 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Добри ще са условията за туризъм в планините утре - ще бъде предимно слънчево, с умерен югозападен вятър.

Слънчево ще се задържи до събота, затоплянето ще продължи. Повече облаци
и локални превалявания ще има в в сряда, когато и дневните температури слабо и временно ще се понижат, а също и в петък, когато се очаква да започне ново захлаждане.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
710 са секциите в чужбина за изборите на 27 октомври
710 са секциите в чужбина за изборите на 27 октомври