НОВИНИ

Слънчево и все по-топло време до средата на новата седмица

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 09.09.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

В цялата страна днес ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб, в Източна България и по Черноморието - все още до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София 26°, малко по-ниски на морския бряг.

И през нощта ще се задържи безоблачно, в повечето райони – и почти тихо. Утре сутринта ще е сравнително хладно, с минимални температури между 10° и 15°, в Североизточна България дори по-ниски - до около 7°. Максималните ще са почти без промяна - между 25° и 30°, в София 26°. Ще се задържи предимно слънчево, с повече облаци и вероятност за слаби превалявания след обяд в източните райони от страната. Вятърът ще остане слаб, в Източна България и по Черноморието - до умерен, от североизток.

На морския бряг също ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, само на отделни места - и слаби превалявания. Максималните температури ще са около 25 - 27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето продължава да е около 3 - 4 бала.

По-често слънчево ще бъде и в планините. По-съществени увеличения на облачността ще има главно в Родопите и на отделни места там в следобедните часове ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток.

И на Балканите ще преобладава слънчево време. Много ветровито остава в европейска Турция и южните райони на Гърция, където ще духа временно силен североизточен вятър.

У нас през първата половина от следващата седмица ще се задържи предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, а температурите слабо ще се повишават и в сряда максималните в повечето райони ще са между 27° и 32°. Валежи и гръмотевици се очакват отново в четвъртък в западната половина от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортисти и ученици се обединиха в създаването на младежко пространство в "Градината на света" в Пазарджик
Спортисти и ученици се обединиха в създаването на младежко пространство в "Градината на света" в Пазарджик
Даниил Медведев: Джокович винаги е по-добър от последния път, в който си го срещнал
Даниил Медведев: Джокович винаги е по-добър от последния път, в който си го срещнал