НОВИНИ

Слънчево със следобедни превалявания и днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 23.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат от 9° до 14°, а максималните - между 18° и 27°.

Преди обяд ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност над източните райони, но почти без валеж. Около и след обяд ще се развива купеста, главно в Южна България и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от север-североизток.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на места ще превали, след обяд е възможно и да прегърми. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 18° до 21°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

През следващите дни преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в сряда, главно в планинските райони в Западна България, а след това на повече места в страната, ще има превалявания и гръмотевици. В петък и събота се повишава вероятността за локални интензивни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки.

Температурите ще се повишат още малко и максималните в повечето райони ще са между 23° и 28°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вариант 2 се падна за втората задължителна матура
Вариант 2 се падна за втората задължителна матура
21 години по-късно Нюкасъл отново ще играе в групите на Шампионската лига
21 години по-късно Нюкасъл отново ще играе в групите на Шампионската лига