НОВИНИ

Слънчево време днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 02.06.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще са между 28° и 34°, по Черноморието - от 25° до 29°.

Ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб североизточен вятър.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места ще има ниска слоеста, следобед - купеста облачност. Ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурата на морската вода е между 17° и 21°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Следобед ще се развие предимно купеста облачност, в отделни райони - и купесто-дъждовна с краткотрайни валежи. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 14°.

В петък и събота ще бъде предимно слънчево, следобед с развитие на купеста облачност. Първия ден на места в Западна България, а втория - в планинските райони там, ще превали краткотраен дъжд. В западната половина от страната ще е почти тихо, в източната ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°.

В неделя по-неустойчива ще бъде атмосферата над източната половина от страната и на места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе по-хладен въздух.

В началото на новата седмица въздушният пренос отново ще бъде от изток-североизток. На много места ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. Повишава се вероятността на места явленията да са интензивни. Дневните температури ще са с 4 - 5° по-ниски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 250 украинци са останали в бежанския център в Елхово
Около 250 украинци са останали в бежанския център в Елхово
Украйна си осигури двубой с Уелс за място на Мондиала
Украйна си осигури двубой с Уелс за място на Мондиала