НОВИНИ

Слънчево време, на места с превалявания и условия за градушки

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 06.09.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

В повечето райони от страната и днес ще се задържи слънчево, но в западните части ще се развива купесто-дъждовна облачност. В югозападната половина от страната, както и в крайните североизточни райони, ще превали и ще прегърми. Има условия за градушки. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София - около 29°.

Валежи ще има на отделни места и през нощта – главно в планините. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от изток-североизток, който следобед ще се усили. Освен ветровито, ще се задържи и облачно, в Източна България, в Горнотракийската низина и в планинските райони се очакват валежи и гръмотевични бури. През деня постепенно ще спират а облачността ще се разкъсва. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 26°.

Със значителна облачност и валежи от дъжд ще бъде времето и по Черноморието. На повече места ще вали след обяд, когато ще има и гръмотевична дейност. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 24°-25°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, с тенденция към усилване.

По-често облачно ще бъде и в планините, валежи и гръмотевици се очакват на много места там. По-интензивни ще са в масивите от Западна България. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток, по високите части – от северозапад.

Със значителна облачност и с валежи от дъжд ще бъде утре във Франция, в Белгия и в района на Алпите. След обяд ще вали и на Балканите – главно в планинските райони. Привечер валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и ще намалява.

До средата на новата седмица температурите ще останат без съществена промяна. В неделя ще бъде слънчево. В понеделник привечер в крайните западни райони ще превали. Временно интензивни и значителни валежи и усилване на вятъра се очакват в цялата страна във вторник. В сряда ще остане ветровито, по-често облачно, със слаби превалявания вече само на отделни места.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националният отбор на България по водна топка за юноши до 19 г. завърши на 12-то място на европейското първенство в Бургас
Националният отбор на България по водна топка за юноши до 19 г. завърши на 12-то място на европейското първенство в Бургас