НОВИНИ

Слънчево време на запад, облачно с превалявания на изток

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 15.02.2024
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево ще е времето днес над Западна и Централна България, докато над източните райони ще се задържи облачно, на отделни места и ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 9°. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България от север-северозапад.

През нощта слаби валежи от дъжд се очакват отново само на места в източните части. Там и ще продължи да духа до умерен север-североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 4°, малко по-високи по Черноморието.

И утре повече облаци ще има над Източна България, на места със слаби валежи от дъжд и в комбинация с до умерен североизточен вятър. В останалата част от страната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 8° и 14°, в София - около 11°.

Облачно ще е утре по Черноморието, в отделни райони и слабо ще превали. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънчево че бъде в планините в западната половина от страната, докато над масивите от Източна България облачността ще е значителна, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Облачно и дъждовно ще е времето утре и в много райони от Северна и Западна Европа. Дъжд ще вали в страните от Бенелюкс, във Франция, на юг към североизточните райони от Пиренейския полуостров и в Германия, а в северните части на Скандинавския полуостров валежите ще са от сняг. На Балканите повече слънчеви часове ще има над Западните райони.

У нас, в събота над западната половина от страната ще бъде слънчево. В източната ще преобладава облачно време, а температурите ще останат без съществена промяна. В неделя и над Западна България облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. През първите дни от новата седмица ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в планините от сняг, а температурите ще се понижат още.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БК Ямбол обяви ново попълнение, разделя се с гарда Шакил Уолтърс
БК Ямбол обяви ново попълнение, разделя се с гарда Шакил Уолтърс
Изписаха първия за годината сърдечно трансплантиран пациент
Изписаха първия за годината сърдечно трансплантиран пациент