НОВИНИ

Слънчево време с температури между 24° и 29°

bnt avatar logo
от БНТ
13:41, 30.09.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево време и температури между 24° и 29° ни очакват днес, в София около 24°. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен вятър от север-североизток.

През нощта вятърът временно ще се ориентира от северозапад и ще е слаб. Сутрешните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София около 10°, а дневните между 23 и 28 градуса, в София около 24°.

Утре ще преобладава слънчево време, като в следобедните часове на места ще има увеличение на облачността. Ще духа до умерен вятър от север.

По Черноморието също ще бъде слънчево. Вятърът там ще е от север-североизток и ще е умерен, но до вечерта ще отслабне. Температурата на морската вода е 22 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините денят ще започне слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Максималните температури в курортите ще бъдат между 14 и 22 градуса. Ще духа до умерен северен вятър.

Над Балканите също ще преобладава слънчево време, след обяд над планинските райони с по-значителни временни увеличения на облачността, но съществени валежи не се очакват. Температурите ще се задържат малко по-високи от обичайните за началото на октомври.

У нас слаби валежи от дъжд се очакват в отделни райони през нощта срещу понеделник и в понеделник. През следващите два дни ще бъде слънчево, в много райони и почти тихо. Минималните температури ще са по-ниски, на повечето места между 7 и 12 градуса, но максималните ще се повишат и в сряда ще бъдат между 23° и 28°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росица Денчева остана с бронз на европейското лично първенство по тенис до 16 г.
Росица Денчева остана с бронз на европейското лично първенство по тенис до 16 г.
Трима българи на ринга в Албена днес
Трима българи на ринга в Албена днес