НОВИНИ

Слънчево време с температури над 10° следобед

bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 16.02.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

След студеното утро с минимални температури в повечето райони между минус 5° и 0°, следобед се очакват максимални температури между 10° и 15°. В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена, но през деня ще бъде предимно слънчево със слаб югозападен вятър.

По Черноморието ще е слънчево, но сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 7°и 10°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

В петък ще бъде слънчево, преди обяд на места в равнините и котловините с намалена видимост. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните - между 12° и 17°.

През почивните дни вятърът от запад-северозапад отново ще се усили. Температури ще се повишат и ще са по-високи от обичайните, максималните ще надхвърлят 17°. Облачността ще бъде променлива, но без съществени валежи.

В началото на новата седмица облачността бързо ще се увеличи и вплътни. Ще започнат и валежи от дъжд. С умерен северозападен вятър температурите ще се понижават и още до вечерта по високите полета и в Предбалкана дъжд ще преминава в сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев ще обсъди в Гърция съвместните енергийни проекти
Президентът Радев ще обсъди в Гърция съвместните енергийни проекти
Борусия Дортмунд взе крехък аванс срещу Челси преди реванша в ШЛ
Борусия Дортмунд взе крехък аванс срещу Челси преди реванша в ШЛ