НОВИНИ

Славчо Атанасов: ГЕРБ е пред време разделно

bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 20.06.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

При нас патриотите кризата премина, но кризите в ГЕРБ и БСП предстоят, прогнозира Славчо Атанасов, депутат от "Обединени патриоти", НФСБ. Според него изборите в ранната пролет ще бъдат съдбоносни, тъй като не очаква в близките 20 години България да се управлява от една единствена партия.

Според Атанасов наближава време разделно за ГЕРБ.

Славчо Атанасов, депутат от "Обединени патриоти", НФСБ: Цветан Цветанов категорично ще направи партия. Това означава време разделно в ГЕРБ. Истината е, че Цветан Цветанов беше двигателят за създаването на ГЕРБ като партия. Убеден съм, че ако създаде партия, много от местните гербаджийски структури ще тръгнат след него.

По думите му, не е добре за държавата разцепването на ГЕРБ.

Най-трудно се управлява в коалиция. Ако ние напуснем коалицията, ГЕРБ ще се обърне към ДПС. Това за нас не е приемливо, заяви още Славчо Атанасов.

Причина за поредното напрежение в коалицията е отхвърлянето на идеята на ВМРО доброволни формирования да помагат на полицията за справянето с битовата престъпност.

Предложението не е прието от мнозинството въпреки подкрепата на ресорната вътрешна парламентарна комисия. Атанасов обясни, че това е в резултат на неприемането на тази идея от страна на ДПС.

Той изрази мнение, че поради намаляването на българските турци, които предпочитат да емигрират в други страни, от ДПС се насочват към ромските махали. Затова и не желаят да се приемат радикални промени, касаещи битовата престъпност. От своя страна управляващите флиртуват с ДПС.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Порой наводни тази нощ добричките села Абрит и Крушаре
Порой наводни тази нощ добричките села Абрит и Крушаре
Масови демонстрации в САЩ в защита на тъмнокожите
Масови демонстрации в САЩ в защита на тъмнокожите