НОВИНИ

Славия и Ботев Пд откриват борбата за 7-то място в Първа лига

славия ботев победиха проливния дъжд софия
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 13.05.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес ще се изиграят два мача от програмата на 31-ия кръг в Първа лига. От 17.30 ч. Ботев Враца посреща Спартак Варна в битка между тимове, замесени в борбата за оцеляване, докато Славия приема Ботев Пд от 20.00 ч. в мач от четворката между 7-о и 10-о място.

„Белите“ и „жълто-черните“ направиха нулево равенство помежду си, когато се изправиха за последно един срещу друг именно в столицата на 24 април. Тимът на Славия не успя да влезе в първата шестица въпреки драматичния си минимален успех при гостуването на ЦСКА 1948 с 1:0, след като Локомотив Пд надви Левски със същия резултат. Мачът бе дебютен за новия временен старши треньор на столичани Ангел Славков, който замени на поста напусналия Златомир Загорчич.

Ботев е десети в таблицата с 32 точки, като е на цели 17 от днешния си съперник, който заема седмата позиция, и на практика доиграва сезона. Кръг преди края на редовната кампания отборът на Бруно Балтазар си гарантира десетото място с успех над Пирин с 4:2 в Благоевград, а в последния си двубой „канарчетата“ отстъпиха на шампиона Лудогорец с 0:2 на "Колежа".

По-рано през деня, Ботев Враца е домакин на Спартак Варна. „Зелените“ бяха разбити от ЦСКА с 1:5 като гост в последния кръг. Тимът на Даниел Моралес има 28 точки, като е на шест от намиращия се в зоната на изпадащите Септември. Врачани могат да извлекат позитиви от изявите си преди тежкото поражение от ЦСКА – отборът направи равенство 1:1 с Арда в Кърджали и победи Локомотив София с 2:1 на собствен терен.

Спартак на Димитър Димитров-Херо е на дъното на класирането със 17 пункта и спешно се нуждае от точки, ако иска да остане в елита. „Соколите“ са на шест пункта от заемащия плейофа за влизане/оставане тим на Хебър Пазарджик. Те влизат в гостуването си на Ботев в серия от три последователни срещи без успех, след като загубиха визитите си на Локомотив Пд и Черно море и направиха зрелищно 3:3 с ЦСКА 1948. Херо има множество кадрови проблеми за мача във Враца, като заради контузии срещата пропускат Жоао Марио, Родни Антуи, Луан Да Силва и Иван Дичевски, а поради картони аут от групата са още капитанът Пламен Димов и Евандро Коста.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След зачестилите инциденти в София - какви мерки ще приложат институциите за повече сигурност?
След зачестилите инциденти в София - какви мерки ще приложат институциите за повече сигурност?
Сняг заваля в Испания след месеци без дъжд и жега
Сняг заваля в Испания след месеци без дъжд и жега