НОВИНИ

Славия изхвърли Левски от Купата след инфарктни последни минути

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:35, 17.03.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол
славия изхвърли левски купата инфарктни последни минути

На стадиона в квартал "Овча Купел" "белите" спечелиха с 2:1 и станаха третия полуфиналист в турнира, слагайки край на надеждите на Левски за трофей през този сезона.

Любопитното беше, че и трите гола в срещата паднаха в последния четвърт час, след като преди това и двата тима направиха по няколко пропуска, а и Светослав Вуцов на два пъти демонстрира чудесен рефлекс след удари на Здравко Димитров и Робърта.

След почивката домакините действаха по-активно, за да се стигне до 77-та минута, когато атака на "белите" отдясно завърши с пас към Питър Макрилос, чийто първи изстрел се отби от тялото на бранител на Левски. Кълбото обаче отново се озова у австралиеца и той матира Никулич с удар в долния ляв ъгъл.

Левски обаче реагира и се втурна в търсене на изравнителен гол, но Вуцов отрази хубав диагонален удар на Марин Петков в 84-та минута.

Само две минути по-късно Петков отново пробва късмета си от дистанция, като този път лек рикошет заблуди стража на Славия и топката влетя във вратата за 1:1.

При този резултат мачът отиваше към продължения, но минута преди края на редовното време грешка на гостите в центъра подари топката на Ивайло Димитров. Той от своя страна комбинира с Калоян Кръстев, а нападателят направи безпомощен стража на Левски с мощен изстрел в близкия ъгъл за крайното 2:1.

По този начин "белите" за първи път от 2018 година са на 1/2 финал в турнира за Купата, като тогава те дори стигнаха и до триумфа в надпреварата.

За Левски, от друга страна, тази загуба сложи край на мечтите за успех в турнира през този сезон, каквато беше и голямата цел пред "сините".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паднала скална маса затвори пътя между Пещера и Батак
Паднала скална маса затвори пътя между Пещера и Батак
Цигарите може да изчезнат до 2050 г. в САЩ, Австралия, части от Европа и от Латинска Америка
Цигарите може да изчезнат до 2050 г. в САЩ, Австралия, части от Европа и от Латинска Америка