НОВИНИ

След близо година отсъствие - Рафа Надал се завърна в игра и надви Доминик Тийм в Бризбейн

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:57, 02.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
близо година отсъствие рафа надал завърна игра надви доминик тийм бризбейн
Снимка: БТА
Слушай новината

22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал стартира с победа на турнира от категория АТР 250 в Бризбейн, Австралия, след като в първия кръг надигра австриеца Доминик Тийм в първия си двубой на сингъл след близо година отсъствие от кортовете заради контузия.

Матадора се наложи със 7:5, 6:1 над Тийм, като този му успех дойде точно 349 дни след поражението му по време на миналогодишния Australian Open от Макензи Макдоналд, което всъщност сложи и край на сезон 2023 за Надал.

При завръщането си на голямата сцена обаче испанецът изигра един много силен двубой срещу бившия шампион от US Open Доминик Тийм, като особено впечатляващо бе представянето на Рафа в неговите сервис геймове, в които той загуби едва шест точки за целия мач.

Иначе в първия сет двамата тенисисти бяха абсолютно равностойни, като разликата бе един единствен пробив, реализиран от Надал в последния 12-и гейм за крайното 7:5.

Във втората част пък испанецът напълно доминираше на корта, отпускайки на Тийм само един гейм по пътя си към успеха с 6:1.

"Благодаря на всички за подкрепата. Удоволствие е да играя пред тази невероятна публика. Днес беше много емоционален ден за мен. Благодаря и на всички, които бяха до мен през тази година. Със сигурност това бе най-трудната година в кариерата ми. Първият сет бе много равностоен, като и двамата сервирахме добре. След това направих пробив при 6:5 и от него дойде разликата. Доминик също претърпя труден период с контузии. Не мога да определя нивото на тениса все още. Нямам търпение да се изправя срещу следващия съперник", заяви Рафа Надал в интервюто на корта след победата.

По този начин левичарят от Майорка се класира за осминафиналите в Бризбейн, където той очаква победителя от мача между австралиеца Джейсън Кублър и руснака Аслан Карацев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънце на северозапад, с валежи на югоизток в следобедните часове
Слънце на северозапад, с валежи на югоизток в следобедните часове
Какви са очакванията от въвеждането на еврото у нас през 2025 година
Какви са очакванията от въвеждането на еврото у нас през 2025 година