НОВИНИ

След година и половина пауза: Франция посрещна първите туристи от САЩ

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:23, 02.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Първите американски туристи вече се наслаждават на Париж след близо година и половина отсъствие заради пандемията. Те вече могат да пътуват, след като през юни Съединените щати бяха включени в "зеления списък" на Европейския съюз.

Повече от 4 милиона американски туристи посещават Франция всяка година. Преди ковид кризата това отреждаше девета позиция на САЩ сред чуждите държави, чиито граждани избират да разгледат и "вкусят" тази европейска държава. Влизането в сила на европейския здравен сертификат и по-облекчените изисквания за пътуващите от останалата част на света възраждат надеждите за възстановяване на туризма.

И ето, че американците се завърнаха в Париж.

"Чухме, че е пренаселено, но всъщност не е така, предполагам, защото ние сме сред първите пристигнали от САЩ. И е невероятно! Всичките ни приятели завиждат, виждайки снимките във Фейсбук, Инстаграм и Снапчат", сподели Джон Сивак.

"Чудесно е! Сега разбирам защо наричат Париж града на любовта и светлините", каза Кристин Сивак.

Заради пандемията европейските плажове, градове и забележителности останаха пусти миналото лято. Вечерен час, карантина и затворени хотели и ресторанти поставиха на изпитание бизнес и пътуващи. Тази година се очаква да е различна въпреки разпространението на "Делта" варианта на коронавируса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сграда рухна и във Вашингтон, Байдън посети Флорида и обеща помощ
Сграда рухна и във Вашингтон, Байдън посети Флорида и обеща помощ
73 нови случая на COVID-19 за последното денонощие
73 нови случая на COVID-19 за последното денонощие