НОВИНИ

След гонките с АТВ: Не откриха нарушения на плажа край Созопол

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 20.08.2021 (обновена)
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Гонките с АТВ-та върху дюни на шофьорския плаж в Созопол, за които сигнализираха възмутени зрители, не могат да бъдат доказани, а следите от гумите по пясъка са заличени. Така наказани няма да има.

Областният управител на Бургас издаде заповед, с която МВР и екоинспекцията в морския град да използват цялата строгост на закона срещу нарушителите.

След сигналите за среднощни гонки с АТВ-та върху дюните на Шофьорския плаж в Созопол засилват контрола в защитената местност "Алепу". Областният управител на Бургас издаде заповед, с която МВР и екоинспекцията в морския град да използват цялата строгост на закона срещу нарушителите.

След проверката на екоинспекцията в Бургас заради снимки на дюните на Шофьорския плаж, върху които има следи от превозни средства, нарушения не бяха установени. Следите, които се виждат на кадрите, вече са заличени. От полицията обаче засилват контрола.

"Това ще бъде промяна в разчета на полицейските патрули по начин такъв, че да се осъществи периодичен обход точно на тези незащитени плажове, с оглед на полицейско присъствие и предотвратяване на такива нарушения", обясни ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас.

От началото на сезона има шест съставени акта и наказателни постановления за превозни средства на пясъка. От Областната управа в Бургас настояват за тежки санкции.

"Нарушителите трябва да знаят, че извършват нарушение, съгласно което автомобилите им могат да бъдат отнети в полза на държавата или престъпление, съгласно което наказателният кодекс предвижда до 5 години лишаване от свобода плюс финансова санкция", каза проф. Мария Нейкова, областен управител на Бургас.

От екоиснпекцията в Бургас са безсилни да установят нарушение, ако сигналът за него не бъде подаден своевременно.

„Какво виждаме от снимката преди три дни за нас не може да бъде доказателство. Експертът на място, поради това, че са минали дни, предната вечер валя дъжд, има ветрове, единственото, което е констатирал е след от преминаване на АТВ-та", заяви директорът на РИОСВ-Бургас Зина Стойкова.

Затова контролните органите апелират, ако летовниците станат свидетели на нарушения, незабавно да сигнализират на тел. 112.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверки за носене на маски в градския транспорт в Пловдив
Проверки за носене на маски в градския транспорт в Пловдив
Ситуацията в Афганистан: отчаяни опити за евакуация, талибаните започват преговори за правителство
Ситуацията в Афганистан: отчаяни опити за евакуация, талибаните започват преговори за правителство