НОВИНИ

След катастрофата на "Тракия": Двама възрастни и 3 деца са по-тежко пострадалите

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:59, 15.08.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Няма данни шофьорът на катастрофиралия снощи сръбски автобус на магистрала "Тракия" да е употребил алкохол или наркотици. 44-ма души са преминали през спешния център в Стара Загора. Това каза министърът на здравеопазването проф. Асен Меджидиев, който дойде по спешност в университетската болница в града, за да се запознае на място със състоянието на пострадалите.

Вижте и още във включването на Димитър Димитров.

Двама възрастни и три деца са тежко ранените. Един мъж е с ампутиран крак, а 2 деца са в реанимация - едното с комоцио, а другото със счупен таз. Експерти преценяват дали 11-годишно дете с по-сериозни травми да бъде преместено за лечение в столицата. Вътрешният министър обяви пред БНТ, че няма данни за външна причина за произшествието. Повечето пострадали при инцидента са с натъртвания или счупвания. При всички обаче се наблюдава уплаха и стрес от случилото се, коментираха лекари.

"Имаше помощ, всички български граждани, които бяха на магистралата, ни се притекоха на помощ и бързо дойдоха власти, полиция и пътна помощ, българските граждани ни помогнаха да ни докарат тук, така че сме получили пълна подкрепа, включиха се и посланици, институции не знам точно, така чух, сега сме добре, малко съм се уплашила, бях се потресла, пълно беше с деца", коментира жена от катастрофиралия автобус.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Успение на Пресвета Богородица
Отбелязваме Успение на Пресвета Богородица
Слънце над западните райони, облаци и дъжд на изток
Слънце над западните райони, облаци и дъжд на изток