НОВИНИ

След кошмарното пътуване от Слънчев бряг - ще отнемат ли лиценза на превозвача

bnt avatar logo
от БНТ
07:42, 02.09.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Кошмарно нощно пътуване от Слънчев бряг до София с автобус на фирмата "Юнион Ивкони" застраши живота на близо 50 пътници. Шофьорът заспивал на волана и на два пъти автобусът тръгвал към мантинелата. От фирмата превозвач съобщиха, че шофьорът е уволнен и се извиниха на пътниците.

Ще има ли обаче по-сериозни санкции при такива случаи и какво показва проверката на фирмата превозвач, това коментира в "Денят започва" комисар Бойко Рановски, изпълнителен директор на "Автомобилна администрация".

Служители на "Автомобилна администрация" влязоха на проверка във фирмата превозвач, като бяха установени три нарушения - за неизпълнение на маршрутно разписание, за непредоставяне данни за водачите и за неработещ тахограф в автобуса. Превозвачът е внесъл възражения и допълнителни данни за водачите, така че на тази база, проверките продължават, обясни Рановски.

Шофьорът на кошмарното пътуване от Слънчев бряг не е надвишил работния си ден

Ако има нарушения за неспазване времената за управление и почивка, ще има санкции за шофьора и за превозвача, категоричен е той.

В този случай не бих казал, че може да се отнеме лицензът на фирмата, тъй като това се прилага при системни нарушения, а не при изолирани случаи, обясни Рановски.

С 3900 повече са нарушенията тази година в сравнение с миналата, установени от "Автомобилна администрация". Притеснителното е, че над 1000 от нарушенията са за неспазването на времената за почивка, допълни Рановски.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: България очаква правни гаранции за "необратимост" в отношенията София - Скопие
Радев: България очаква правни гаранции за "необратимост" в отношенията София - Скопие
Михаил Околийски, СЗО: Училищата трябва да са последните затваряни и първите отваряни при пандемия
Михаил Околийски, СЗО: Училищата трябва да са последните затваряни и първите отваряни при пандемия