НОВИНИ

След поредната мащабна акция: Все още няма следа от изчезналия Янек Миланов от Дупница

bnt avatar logo
от БНТ
20:42, 12.09.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Поредна мащабна акция за издирване на Янек Миланов от Дупница, който е в неизвестност от края на юли. Районът около село Самораново беше претърсен от служители на няколко служби.

Две мащабни акции по претърсвания около Дупница във връзка с издирването на изчезналия Янек Миланов се проведоха до момента. Те бяха в участъците от лявата страна на пътя за Самоков - селата Крайници и Червен брег. Днес обаче периметърът беше разширен и се претърсиха полетата вдясно от пътя - около село Самораново.

Десетки служители на полицията, на жандармерията и на гражданска защита часове наред обхождаха терена. Претърсен беше и намиращ се в близост водоем. Няма обаче официална информация, че са открити някакви следи или пък нови доказателства във връзка с изчезването на Янек Миланов.

Рано тази сутрин започна претърсването на района около село Самораново. В акцията се включиха конни полицаи и кучета. Обходени бяха голяма площ тревисти и гористи терени - от възвишенията, през полето до къщите около пътя.

Според местни хора мястото не е трудно за претърсване и ако има следа, специалистите ще я открият.

В Самораново се коментира и друга версия - че Янек Миланов е изчезнал извън България.

За последно мъжът е видян вечерта на 31 юли да се качва в колата на Васил Капланов, известен с прякора Каплата. От тогава следите му се губят.

Капланов е с наложена мярка "постоянно задържане" заради закана за убийство, отправена към негов съгражданин в социалните мрежи. Той се намира в ареста.

Автор: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 400 000 лични карти изтичат до края на годината
Близо 400 000 лични карти изтичат до края на годината
Има ли опасност от обгазяване в Ямбол след големия пожар в склад за матраци
Има ли опасност от обгазяване в Ямбол след големия пожар в склад за матраци