НОВИНИ

Шофьор дължи над 12 000 лв. за неплатени пътни глоби

bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 12.09.2020
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Рекордьор по брой неплатени глоби за нарушения на пътя заловиха при рутинна проверка в Пловдив. Оказва се, че водач на лек автомобил има да плаща над 12 000 лв. за повече от 50 нарушения.

Патрул на Пътната полиция при рутинна проверка спира лек автомобил на един от изходите на Пловдив - Асеновградско шосе. Зад волана е временно пребиваващ у нас турски гражданин. В базата данни служителите на реда установяват рекордните 50 невръчени електронни фиша.

Инспектор Ботьо Гиргинов - "Пътна полиция" Пловдив: Незабавно са предприети действия от страна на полицейските служители за връчването на тези 50 глоби в размер на 9700 лв. Съответно е иззето свидетелството за управление на МПС за срок от 12 месеца и водачът е лишен от право да управлява МПС.

Нарушителят се оказва почитател и на високите скорости, защото при проверката пътните полицаи установяват че той има други четири нарушения за превишена скорост на стойност 3 000 лв. Така общата стойност на глобите, които трябва да плати турският гражданин надхвърля 12 000 лв.

Последните му четири нарушения за превишаване на скоростните режими според закона за движение по пътищата са направени на територията на Пловдивска област.

Инспектор Ботьо Гиргинов - "Пътна полиция" Пловдив: Не само сумата е голяма, говорим за нарушения. Всяко едно от тези нарушения е животозастрашаващо за останалите участници в движението.

Една от причините електронните фишове да не са стигали до 45-годишния водач, турски гражданин е, че той е временно пребиваващ у нас. Твърде вероятно е да е сменял честа адреса си и така писмата до него да са оставали без ответната реакция.

Няма данни в какъв период от време за извършени всички нарушения. Този случай , според пътните полицаи, е пример за опасен рецидив и безотговорност на пътя.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
66-а вечер на протест в София
66-а вечер на протест в София
След инцидента с ТИР в Айтос: Говорят пострадалите при катастрофата
След инцидента с ТИР в Айтос: Говорят пострадалите при катастрофата