НОВИНИ

Радев: Кризата на доверие може да се излекува само с оставка

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:58, 12.09.2020
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Държавният глава Румен Радев коментира в Трявна, че дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка. Президентът заяви, че е готов да седне на една маса и с политическите сили, и с общественици и да говори за бъдещето страната, но е категоричен, че това може да стане само след оттегляне на сегашното правителство. По думите му, упорството в момента тласка България към безизходица.

Държавният глава Румен Радев заяви, че управляващите трябва да работят така, че да са пълни чекмеджетата на гражданите, а не да пълнят своите собствени.

Румен Радев - президент на Република България: Сега искам тези от властта с пълните чекмеджета да поканят тези от площада долу с празните чекмеджета да водят диалог.

"Е, няма как да стане", добави Радев. Той посочи, че дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка, с честни избори и с ново доверие, за да е ясно занапред как ще се работи. По думите на Радев, времето за диалог с управляващите е изтекло.

Румен Радев - президент на Република България: Трябваше управляващите с действията си да доказват, че мислят за гражданите, че водят истински диалог с тях, а не да ги обливат с пропаганда.

Президентът отказа да коментира критиките, които се чуват в Европейския парламента по отношение на България, но заяви, че невъзможността на днешното управление да се справи с кризата, високите очаквания и провала в борбата с престъпността по високите етажи не може да остане в границите на България.

Румен Радев - президент на Република България: Аз категорично не приемам тази нова опорка, която се разгаря и цели да представи кризата в морала и в управлението на властта като някакъв конфликт между президент и премиер, между министерски съвет и президентската институция. Това е сблъсък на народа с мафиотизираното управление.

Румен Радев коментира и изборите за нов председател на БСП.

Румен Радев - президент на Република България: За мен е изключително важно БСП да продължи да бъде конструктивна опозиция, защото зад всяка една държава е важно да има силна опозиция, това е гарант за демократичните процеси в държавата.

В Трявна държавният глава се включи в шестнайстото издание на Славейковите празници, които се провеждат под негов патронаж. На площада се чуха както викове "Оставка", така и ръкопляскания.

Автор: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов инцидент с ТИР: Камион помете кола в горнооряховско село и взе жертва
Нов инцидент с ТИР: Камион помете кола в горнооряховско село и взе жертва
ЦСКА-София не се е отказал от Кери
ЦСКА-София не се е отказал от Кери