НОВИНИ

След поредната смърт на ключов булевард: Полицията в Русе предлага по-строги мерки срещу нарушители

bnt avatar logo
от БНТ
17:05, 13.07.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Русе предлага нови мерки за обезопасяване на булевард след пореден фатален инцидент. 25-годишен моторист загина след сблъсък с пешеходец тази седмица на булевард „Христо Ботев“, а на същото място преди месеци намери смъртта си и 23-годишен младеж с кола.

Булевард „Христо Ботев“ е един от най-натоварените в Русе и служи за връзка между централната част на града и големите квартали „Дружба“ и „Чародейка“. По него минава и трафикът от и към изхода за Разград с връзки към Дунав мост и пътя за София.

"Контролът е ежедневен, работи се с мобилна камера. 30% от нарушенията, констатирани за превишена скорост, са точно на булевард „Христо Ботев“, заяви ст. инспектор Стилиян Станев, „Пътна полиция“ – Русе.

Оказва се обаче, че има трудности за откриване на нарушителите сред мотористите.

„Те са с един брой регистрационна табела, която е отзад. Много често същата е закрита. Водачите на такива мотоциклети си позволяват да закриват“, коментира Стилиян Станев.

Старши инспектор Станев коментира конкретните обстоятелства около произшествието със загиналия моторист и последвалите предложения за ограничаването на подобни инциденти.

"Мотоциклетистът се е движил в крайна лява пътна лента, а пешеходецът е пресякъл на място, което е забранено за пресичане. В тази връзка веднага е изготвено сигнално писмо до стопанина на пътя Община Русе, да бъдат поставени по-високи оградни пана, за да бъде ограничено пресичането на пешеходци на забранените за това места“, допълни Стилиян Станев.

Като алтернатива за пресичане на булеварда се предлага изграждането на две пешеходни пасарелки. А за ограничаване на скоростта на различни места в града са предвидени повдигнати пешеходни пътеки.

По темата работи екип на БНТ-Русе

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матей Казийски отклони поканата да се върне в националния отбор на България
Матей Казийски отклони поканата да се върне в националния отбор на България
УЕФА с положителна оценка за развитието на обучители на футболни треньори у нас
УЕФА с положителна оценка за развитието на обучители на футболни треньори у нас