НОВИНИ

След пожара в Огняново: Изпепелени са складове в зеленчуковата борса в селото

bnt avatar logo
от БНТ
12:28, 19.07.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Пожар изпепели част от зеленчуковата борса в пазарджишкото село Огняново. Изгорели са складови помещения за обработка и съхранение на плодове и зеленчуци.

Пожарът е избухнал малко след 20.00 часа снощи, като в потушаването му са се включили 6 противопожарни автомобила от Пазарджик и Пещера. Към този момент причината за пожара не е известна. От фирмата собственик на борсата съобщиха пред БНТ, че в следващите часове ще бъде изолиран районът около изгорялата сграда, а тази вечер работата на тържището ще бъде възстановена.

"Изключително бързо се разпространява като пожар. Предприетите опити от колегите в администрацията и охраната да бъде първоначално загасен не са успешни. В цялата тази ситуация може да благодарим, че нямаме нито жертви нито пострадали, единствено материални щети", каза Димитър Загорски, представител на фирмата.

"На този етап не би могло да се коментира какъв е размерът на щетите и и евентуалната причина за възникването на пожара, тъй като разследването и в много начална фаза. На този етап при такова първоначално разследване не можем да коментираме конкретни версии", заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР - Пазарджик.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно горещо време през почивните дни
Опасно горещо време през почивните дни
Във федерацията по щанги седнаха на масата за договаряне на примирие
Във федерацията по щанги седнаха на масата за договаряне на примирие