НОВИНИ

След скандален рожден ден на общински съветник в Пловдив: Ресторантите затварят в 23:30

bnt avatar logo
от БНТ
17:42, 03.11.2020
Чете се за: 01:19 мин.
Регионални

В Пловдив вече и ресторантите ще затварят в 23.30 ч. Това става след скандален рожден ден на общински съветник от града. Решението е на областния кризисен щаб, тъй като купонджиите вдигнаха на крак цял квартал.

Семейството на Ивайло чува силна музика в дома си малко след полунощ. Те живеят на 300 метра от заведението и след два сигнала на телефон 112 за силен шум, с жена му лично отиват да проверят защо купонът не спира. И на място срещат изпратената полицейска кола.

"Получихме още по-обезпокояващ отговор за това, че те не можели да го спрат, че това било трето тяхно идване тази вечер и вътре били публични личности от рода на заместник-кмет и шефа на Напоителни системи", каза Ивайло Спасов.

Шумният купон продължил до 4 сутринта, а тази сутрин Ивайло е подал сигнал до всички институции. От заведението обясниха, че помещението е дадено под наем за частно парти с 40 човека, защото обектът не работи в понеделник. По договор празникът трябвало да приключи до 23:30 ч., а според собственика техни служители не са били ангажирани.

"Нашите адвокати ще разгледат договора, за да видят какви санкции, тъй като ние търпим също вреди от цялата тази ситуация", каза Деян Найденов - собственик.

От клипчета, разпространени в социалните мрежи става ясно, че рожден ден всъщност е имал общинският съветник Кирил Търев. Партито било организирано като изненада от негов приятел, който пристигнал от Германия.

"Съжалявам страшно много, защото не предполагах, че тук в този район има живущи хора."

-БНТ: Защо не спазихте договора?

"Исках просто, защото в един момент нещата се стекоха по този начин, беше весело, беше много хубаво и просто".

Заради скандалния случай областният управител Дани Каназирева ще предложи още ограничения в Пловдив.

"И ресторантите включително да бъдат ограничени до 23.30 ч. Също така музиката във всички заведения без изключение да бъде ограничена до 85 децибела", каза Дани Каназирева - областен управител на Пловдив.

Според кмета на Пловдив нито един от заместниците му не е участвал в купона. От полицията в Пловдив проверяват защо рожденият ден е продължил и след идването на техните служители. Санкция обаче вече има Областната дирекция по безопасност на храните - глоба от 3000 лева за неспазване на противоепидемичните мерки и работа на заведението след 23:30 ч.

Автори: Нели Ангелова, Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слагат фургони за диагностика на COVID-19 пред всяка държавна болница
Слагат фургони за диагностика на COVID-19 пред всяка държавна болница
Възрастна жена всеки ден почиства градинката на герба на Търговище
Възрастна жена всеки ден почиства градинката на герба на Търговище