НОВИНИ

След среднощна гонка в Русе: Заловиха шофьор без книжка с чужди регистрационни номера

bnt avatar logo
от БНТ
18:31, 11.07.2022 (обновена)
5471
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Среднощна гонка в Русе. Полицейски автомобил преследва лека кола, която преди това не е спряла на стоп палка. Екшънът, който се е разиграл по един от натоварените булеварди в града, този път завърши само с материални щети по полицейския автомобил. Мъжът обаче е отказал да даде проба за наркотици.

Подробности вижте във включването на Даниела Димитрова.

Среднощната гонка по русенските улици се разиграва малко преди полунощ. Автопатрул се опитва да спре лек автомобил заради неработещ стоп, но той продължил по бул. „Липник" въпреки звуковите и светлинните сигнали. Преследването продължило из малките улички, а в опит да избегне полицейския автомобил 35-годишният русенец го блъска и смачква предната броня и капака. Все пак успяват да го арестуват и да установят още нарушения.

"Водач, лишен от правоуправление, че са му свършили всички контролни точки, затова, че е поставил номера от друг автомобил, че не стига на подаден сигнал със стоп палка и предизвика пътно-транспортно произшествие, категорично е отказал да даде проба за наркотични вещества", отчита старши инспектор Стилиян Станев от Пътна полиция - Русе.

Оказва се, че това не е първото му провинение - мъжът е с отнета книжка от 2014 година, а според източници на БНТ наскоро е излязъл от затвора. Според русенците, които живеят в района на бул. "Липник", рецидивисти като него, с висока скорост ги тормозят всяка нощ.

"С употреба, може би, на наркотици и на такива вещества, които ги подбуждат. Голям стрес, голям шум, карат с бясна скорост и няма кой да ги спре", казва Детелина Стоилова.

"Това застрашава живота на пътуващите, които спазват правилата и разчитат, че другите участници в движението също ще спазят правилата", изтъква Евгений Никифоров.

При специализираната полицейска акция в Русе само за 4 дни са установени над 300 нарушения на закона за пътищата, като с превишена скорост са били заснети 121 превозни средства.

Даниела Василева/Пламен Андреев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са баловете за най-желаните гимназии в столицата?
Какви са баловете за най-желаните гимназии в столицата?
Парламентът на РСМ ще заседава по преговорната рамка, преложена от ЕС, протестите продължават
Парламентът на РСМ ще заседава по преговорната рамка, преложена от ЕС, протестите продължават