НОВИНИ

След срещата с Ахмед Доган: Няма връщане назад

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:00, 06.07.2024
Чете се за: 03:45 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Първи още преди обяд в лятната резиденция на "Росенец" пристигна Рамадан Аталай и запази мълчание пред медиите.

Питаме Аталай за коментар, колата продължава. Минути по-късно пристигна и председателят на ДПС Джевдет Чакъров, който също не коментира нищо за предстоящата среща. Основната група депутати от ДПС, която гласува против правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, пристигна минути преди 13.00 часа. Отново без коментар. Срещата с почетния председател продължи повече от три часа.

"Обсъди се политическата ситуация в страната. Естествено, обсъди се и политическата ситуация вътре и в нашата политическа сила - в ДПС и в парламентарната ни група. И, видно е, че ситуацията има своите измерения с оглед на натрупаното напрежение", каза Джевдет Чакъров, председател на ДПС.

Според Чакъров ДПС не функционира нормално. От близо година колективните органи не работят, няма обсъждане и взимане на решения.

"И решението на всички колеги, които представям е, че връщане назад няма. Занапред трябва да се възстанови тази нормалност. Да функционират всички колективни органи, вече казах", категоричен беше Джевдет Чакъров, председател на ДПС.

Мотивите да не бъде подкрепен предложеният проектокабинет "Желязков" не станаха ясни.

"Аз казах, наистина една добра кандидатура в лицето на г-н Росен Желязков. Трябва да кажем, че имаше и добри кандидатури за министри, които са професионалисти. Трябва да има хора, които са компетентни в управлението на страната", добави Джевдет Чакъров, председател на ДПС.

Чакъров отбеляза още, че на срещата е обсъдена и отговорността на ДПС за политическата ситуация в страната

"С оглед на политическата ситуация осъзнаваме и нашите отговорности. Трябва да има стабилност в страната. Да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство в оставащото време. Ако не съумеем, естествено, че ще се иде на избори. Но това не е най-доброто решение. Защото пропускаме много сериозно време. Отново обсъдихме нашата отговорност и ролята, която трябва да има ДПС, такава, каквато е имало още от началото на демократичните промени", завърши Джевдет Чакъров, председател на ДПС.

Иначе първи за срещата с почетния председател още снощи пристигна изключеният от парламентарната група депутат Джейхан Ибрямов.

В социалната мрежа той публикува снимка с Ахмед Доган и написа, че който мисли, че Доган е минало - няма бъдеще в ДПС. Младежката организация на партията също подкрепи почетния лидер. Те декларираха, че няма да се поддадат на опитите за раздор и зрелища и призоваха към разум, сплотеност и единство.

Вижте повече в прякото включване на Иво Никодимов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболните националки до 20 г. започнаха еврошампионата със загуба
Баскетболните националки до 20 г. започнаха еврошампионата със загуба
Гърция не се поколеба срещу Словения и грабна билет за финала в Пирея (ВИДЕО)
Гърция не се поколеба срещу Словения и грабна билет за финала в Пирея (ВИДЕО)