НОВИНИ

След студеното време се очаква затопляне в неделя

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 11.01.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Потвърждават се очакванията за затопляне в края на тази и в началото на следващата седмица, но преди това ще остане с температури, по-ниски от климатичните норми.

И тази сутрин беше много студено - минус 16° в Кнежа, минус 13° във Видин, минус 12° в Плевен, минус 11° в София и на връх Мусала. Най-високи, но също отрицателни, са минималните температури по Черноморието - минус 4° в Бургас и Варна.

След мразовитото, а на места и мъгливо утро, максималните температури днес навсякъде ще бъдат над нулата, в интервала от 1° до 5°, в София - около 1°. Ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

През нощта вятърът в по-голямата част от страната, с изключение на Дунавската равнина, ще отслабне. Облачността ще се увеличи и утре минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в София – около минус 8°, но максималните слабо ще се понижат, в сравнение с днес и ще са между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°. През деня облачността ще намалее и отново ще е предимно слънчево, но ветровито. Повече облаци ще има над Източна България и там на отделни места ще прехвърча сняг.

Облачно ще бъде и по Черноморието, със слаб до умерен вятър от север-североизток. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Слънчево ще бъде в масивите от Западна България, докато над източните - облачността ще е значителна. Ще духа умерен вятър от север-северозапад.

Максималните температури в курортите от минус 9 градуса на Алеко, до минус 3 в Пампорово.

На Балканите утре облачността ще е променлива, по-значителна в южните части от полуострова, където ще има валежи от дъжд. Ще бъде ветровито, а максималните температурите и там слабо ще се понижат.

И в събота температурите през целия ден в много райони от страната ще останат под нулата, но в неделя ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица, когато отново ще има валежи, но вече от дъжд, само в планинските райони - от сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС ще подкрепи и двете кандидатури за съдии в Конституционния съд, каза Делян Пеевски
ДПС ще подкрепи и двете кандидатури за съдии в Конституционния съд, каза Делян Пеевски
Започват делата по жалби на Алексей Навални
Започват делата по жалби на Алексей Навални