НОВИНИ

След Токио олимпийските шампионки от ансамбъла на България посетиха град Мураяма

токио олимпийските шампионки ансамбъла българия посетиха град мураяма
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 26.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийските шампионки от ансамбъла на България по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова продължават обиколката си в Япония по покана на град Мураяма в префектура Ямагата. След столицата Токио днес те пристигнаха в град Мураяма, който беше домакин на националния отбор на няколко поредни подготвителни лагера преди Игрите преди две години.

В града българките имат едни от най-верните си фенове, които ги подкрепят постоянно. Днес олимпийските шампионки бяха поканени в кметството на Мураяма, където бяха приветствани от официално от кмета на града, както и от други служители в кметството.

Домакините организираха официална вечеря в чест на българските шампионки, на която бяха поканени и кметове на съседни префектури, имаше кратка музикална програма, която включваше изпълнение на традиционни японски барабани, а всички от делегацията получиха специални ръчно изработени гривнички и други подаръци.

"Българският посланик в Токио Мариета Арабаджиева също пристигна в Мураяма и ще остане с момичетата два дни, което е изключителна чест и признание за нашите момичета и за нашия красив спорт въобще. Поканата за гостуването на българските олимпийски шампионки е поредното доказателство за уникалността на японската гостоприемност, уважение и респект към победителите! Благодарим Ви от сърце, скъпи японски приятели!", написаха от БФХГ в социалните мрежи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отмениха частичното бедствено положение във Врачанско след проливните дъждове
Отмениха частичното бедствено положение във Врачанско след проливните дъждове
Назначени са трима нови заместник-министри
Назначени са трима нови заместник-министри