НОВИНИ

След жестокия случай във Враца: Три обвинения за мъжа, пребил зверски съпругата си въпреки ограничителните заповеди

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Мирослава Георгиева
18:00, 03.06.2024
Чете се за: 03:37 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден случай на жестоко домашно насилие. Този път от Враца. В продължение на шест часа 38-годишен мъж е нанасял удари и ритници на съпругата си, въпреки че има две ограничителни заповеди да не я доближава. Жертвата претърпя животоспасяваща операция в Многопрофилната болница във Враца. Нападателят беше задържан и остава в ареста. Обвинен е в три престъпления.

В деня на нападението жената се прибрала вкъщи и на масата в кухнята видяла чаша с водка. Така разбрала, че мъжът ѝ е в дома ѝ. Бързо тръгнала към телефона, но 38-годишният ѝ съпруг я пресрещнал и започнал да ѝ нанася удари и ритници. Жестокият побой продължил около шест часа.

"Бой, ритане, юмруци в глава в гърди, ребра, на всякъде. Тя е припадала не един път, губила е съзнание, той я е заливал с вода, за да си дойде на себе си и пак е започвал", разказа Бояна Ташкова - майка на пострадалата.

Мъжът извадил пистолет и нож. После си тръгнал с думите, че ѝ подарява живота. Едва движещата се жена се обадила на дъщеря си за помощ. Лекарите в многопрофилната болница във Враца са направили животоспасяваща операция на пострадалата. Към момента състоянието ѝ е стабилизирано, потвърдиха от лечебното заведение. Когато близките ѝ я посетили, жертвата все още била в шок.

"Едни ужасяващи очи, обляна цялата в сълзи тя е помислила, че е онзи негодник. Със зор сме я укротили и сестрата, която беше там, ѝ казваме, че той е задържан. Дъщеря ѝ плачейки - не бой се, мамо, това е дядо. И аз не бой се, мамо, това е баща ти. Със зор я укротихме, тя беше изпаднала в шок", добави Бояна Ташкова.

Извършителят е задържан и е с постоянна мярка "задържане под стража". Той е обвинен в нарушение на ограничителната заповед спрямо съпругата си, причиняване на средна телесна повреда в условия на домашно насилие и закана с убийство.

"В хода на разследването е установено, че е нарушена заповедта за защита като същия е влязъл в жилището по отношение на което му е забранено. Установено е също, че се е заканил с убийство с пистолет и нож. Нанесъл е телесно повреди в областта на главата и тялото, вследствие на което е причинил на пострадалата временно разстройство на здравето и опасно за живота", обясни Емилиян Костов - говорител на Районна прокуратура във Враца.

От прокуратурата във Враца са категорични, че ще бъдат безкомпромисни.

"Това е безскрупулно и дръзко и заради това единствената наша реакция е своевременно установяване и задържане. Трябва да знаят извършителите на престъпения, че ще бъдем безкомпромисни", заяви Емилиян Костов.

За нарушение на ограничителната заповед законът предвижда наказание затвор до 3 години или глоба до 5000 лв., за закана за убийство наказанието е затвор до 6 г., а за причиняване на средна телесна повреда - "лишаване от свобода" за срок от 2 до 10 години.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Де Минор отстрани Медведев за първи четвъртфинал на „Ролан Гарос“
Де Минор отстрани Медведев за първи четвъртфинал на „Ролан Гарос“
Трима от борците ни с олимпийски квоти ще участват на рейтингов турнир в Будапеща
Трима от борците ни с олимпийски квоти ще участват на рейтингов турнир в Будапеща