НОВИНИ

Следобед остава облачно на много места

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 15.12.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас
Слушай новината

И днес в много райони от страната облачността ще остане значителна, но и на много места ще се разкъсва, а в планинските райони ще намалява до слънчево. Северният вятър в Източна България ще продължи да отслабва. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София - около 8°.

През нощта в повечето райони ще бъде ясно. Минималните температури утре ще са между минус 2° и 3°, в столицата - минус 1°. В сутрешните часове в низините, равнините, котловините и около водните басейни ще бъде облачно и мъгливо и на много места ще се задържи така почти през целия ден.

През деня ще бъде почти тихо, а в югозападните части от страната и в планинските райони - и предимно слънчево. Максималните температури отново ще са в широки граници - от около 2° в равнините и котловините, където облачността ще бъде трайна, до 5-10° в останалите райони.

Освен че ще бъде слънчево, и температурите в планинските райони ще се повишават и ще бъдат по-високи от обичайните за средата на декември. Максималните по високите върхове ще са около градус-два над нулата.

В курортите - 6° на Алеко, 7° в Банско, 8° в Боровец и Пампорово. Ще духа слаб до умерен, предимно западен вятър

Облачно и мъгливо ще бъде времето и на Балканите, като по-трайни ще са мъглите по поречието на Дунав. Разкъсване и намаление на облачността се очакват над планинските райони, където и температурите ще са по-високи.

Предимно слънчево ще бъде утре в по-голямата част от Западна Европа, както и в Източна Испания, докато в западната половина от Пиринейския полуостров ще бъде облачно и дъждовно. Валежи от дъжд ще има също на Британските острови, а сняг ще вали отново на Скандинавския полуостров, във Финландия и северната половина на Европейска Русия.

У нас в дните до края на седмицата в равнините, низините и котловините ще се образуват мъгли или ниска облачност, които на места ще се задържат и по-дълго. Повече слънце ще има в планинските райони, там ще бъде и сравнително топло за декември. Сутрешните температури в повечето райони ще са около нулата, дневните - в широки граници - от 2° на местата с трайни мъгли до 8-10° в останалите райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнище на COVID-19 в Дома за хора с умствена изостаналост в Русокастро
Огнище на COVID-19 в Дома за хора с умствена изостаналост в Русокастро
Кубрат Пулев: Исках да победя за България, но няма да се оправдавам - загубата си е моя
Кубрат Пулев: Исках да победя за България, но няма да се оправдавам - загубата си е моя