НОВИНИ

Следобедът ще бъде слънчев и топъл

bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 04.07.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчев и топъл неделен следобед ни очаква днес - температурите ще са между 27° и 32°. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планинските райони слабо ще превали. Ще остане обаче ветровито, с умерен северозападен вятър, който привечер и през нощта ще отслабне. Новата седмица ще започне със слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Югозападна България и североизточните райони и на отделни места там след обяд ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 28° и 33°.

По морския бряг в следобедните часове облачността временно ще се увеличи и на отделни места по северното крайбрежие ще превали и прегърми.

Максимални температури 26 - 28°, температурата на морската вода е 21 - 24°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над Рило-Родопската област - често значителна и след обяд там ще има превалявания, в отделни райони и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад.

Утре над Пиренеите, Апенините, Южна Франция и Средиземноморието ще бъде предимно слънчево и горещо. Дъжд ще вали в северозападната част на континента, в Северна Германия, Чехия и южните райони от Скандинавския полуостров, както и в северозападните и планинските райони на Балканите.

У нас през следващите дни времето ще бъде предимно слънчево, с условия за следобедни краткотрайни превалявания до сряда главно в Източна България, а в четвъртък с по-голяма вероятност в Централна и Западна България. Температурите още малко ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежите на България загубиха първата контрола с Франция
Младежите на България загубиха първата контрола с Франция
10,59% достигна избирателната активност в Благоевград
10,59% достигна избирателната активност в Благоевград